Φυσικό Mοναστηριακό Σαμπουάν με Δάφνη, Δενδρολίβανο, Κυπαρίσσι & Φασκόμηλο Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Παλαμά

Κωδικός: MF2081
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
9.00€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Φυσικό Mοναστηριακό Σαμπουάν με Δάφνη, Δενδρολίβανο, Κυπαρίσσι & Φασκόμηλο Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Παλαμά

Φυσικό μοναστηριακό σαμπουάν με δάφνη, δενδρολίβανο, κυπαρίσσι και φασκόμηλο, από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Το μοναδικό αυτό σαμπουάν, πλούσιο σε αιθέρια έλαια και αποστάγματα βοτάνων και φυτών, παρασκευάζεται χωρίς PARABENS (Free Parabens) και SLS (Free SLS). Ενυδατώνει, τρέφει και απαλύνει όλους τους τύπους μαλλιών, χωρίς ιδιαίτερο αφρισμό, επειδή ακριβώς είναι φυσικό προϊόν. Παράλληλα, δυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής δρώντας κατά της τριχόπτωσης και της πιτυρίδας.

Χρήση: Ανακινήστε ελαφρά πριν από την χρήση.

pH: 5.5

Περιεχόμενο: 280 ml.

Τι είναι το PARABENS και το SLS; Στην μεγάλη πλειοψηφία των εμπορικών σαμπουάν περιέχονται δυο βασικά συστατικά, το PARABENS και το SLS (Sodium Laureth Sulfate).

SLS (Sodium Laureth Sulfate)

    Το SLS, το οποίο είναι και το βασικό καθαριστικό μέσο των σαμπουάν αυτών, χρησιμοποιείται παράλληλα και στα περισσότερα απορρυπαντικά. Η χημική αυτή ένωση θεωρείται υπεύθυνη για πλήθος προβλημάτων στην υγεία των μαλλιών όπως η ψαλίδα και η τριχόπτωση. Η χρήση του "απαιτεί" εκ των πραγμάτων, την χρήση ακόμη ενός προϊόντος, του conditioner, για να ξαναδώσει λίγη από τη λιπαρότητα που δεσμεύει (ή καλύτερα διαλύει) το σαμπουάν που περιέχει SLS.
    Τα μαλλιά μας παράγουν φυσικά έλαια για να διατηρούνται ενυδατωμένα και να μην φθείρονται. Με την χρήση όμως των σαμπουάν που περιέχουν SLS, στην ουσία δεν επιτρέπουμε ποτέ στα μαλλιά μας να αυτοδιαχειριστούν τη λιπαρότητα τους διότι τα καθαρίζουμε και από τα φυσικά προστατευτικά τους έλαια. Έτσι, το σώμα αντιλαμβάνεται πως το μαλλί χρειάζεται τα λιπαρά αυτά στοιχεία για να προστατεύσει την τρίχα και αναγκάζεται να παράγει μεγάλες ποσότητες ελαίων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάποιες μελέτες συνδέουν το SLS και με άλλες παθήσεις, όπως έκζεμα, ακμή και ορμονικές διαταραχές.
    Το αποτέλεσμα; Αντιλαμβανόμαστε το μαλλί μας ως λαδωμένο και αντιαισθητικό με συνέπεια να το λούζουμε πιο συχνά. Επί της ουσίας δηλαδή, ο κύκλος αυτός δεν σπάζει σχεδόν ποτέ για τους περισσότερους κατοίκους του δυτικού κόσμου, δημιουργώντας ασύλληπτες καταναλώσεις τέτοιων σαμπουάν παγκοσμίως.

PARABENS (Methyl Paraben, Ethyl Paraben, Propyl Paraben)

    Οι παραβίνες είναι τα πλέον διαδεδομένα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες καλλυντικών στην παραγωγή σαμπουάν. Ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι παραβίνες επηρεάζουν τα επίπεδα οιστρογόνων στους ανθρώπους και μπορούν να δημιουργήσουν καρκίνο του μαστού στις γυναίκες. Επίσης, έχουν ενοχοποιηθεί για αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα και τα μάτια. Η μακροχρόνια χρήση τους μπορεί να δημιουργήσει μελάνωμα και άλλες μορφές καρκίνου. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, δείχνουν ότι σε γενικές γραµµές τα Parabens εισέρχονται πολύ γρήγορα στον οργανισμό μέσω του δέρματος και αποβάλλονται από τα ούρα 72 ώρες αργότερα.
    Μελέτες που έγιναν σχετικά µε τον οιστρογονικό χαρακτήρα των parabens, µε σκοπό να διερευνηθεί αν και κατά πόσο οι ουσίες αυτές επηρεάζουν το ενδοκρινολογικό και το αναπαραγωγικό σύστημα ζωντανών οργανισµών, απέδειξαν ότι η έκθεση θηλαστικών σε parabens επηρέασε δυσμενώς την έκκριση τεστοστερόνης και τη λειτουργία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήµατος. Ανάλογες μεταγενέστερες έρευνες «ενοχοποιούν» τα parabens και για την αύξηση της µάζας των καρκινικών κυττάρων του µαστού.

Στην σειρά των σαμπουάν της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Παλαμά επίσης θα βρείτε:
Σαμπουάν με Δενδρολίβανο, Δάφνη, Κυπαρίσσι, Τσουκνίδα, Χαμομήλι, Μέλι και πρωτεΐνες Μεταξιού    
Σαμπουάν με Αλόη, Μέλι, Καλέντουλα και Γιασεμί
Σαμπουάν με Σιτάρι, Αλόη, Χαμομήλι και Μέλι